letar efter kultur

10 idéer för underhållning & festidéer för helgen

Letar du efter något roligt att göra i helgen? Kolla in vår lista över de bästa teater-, underhållnings- och festidéerna! Oavsett om du letar efter en utekväll på stan eller något att hålla barnen sysselsatta med har vi allt du behöver. Så vad väntar du på? Ge dig ut och ha lite kul!

10 tips för den perfekta helgen

Det är viktigt att välja rätt aktivitet för din grupp för att få en bra helg. Här är några av våra bästa idéer:

Besök en lokal nöjespark eller karneval

Detta är perfekt både för vuxna och barn, speciellt om det finns saker som femkamp eller liknande. Då kan ni tävla mot varandra och ha en extra nivå av roligt.

Gå på en föreställning på en lokal teater

Detta är ett utmärkt alternativ för en kväll med vänner eller familj. Vill du ha en skrattfylld kväll? Kolla in en av de många komediföreställningar som äger rum i helgen! Från stand-up till revyer, det finns säkert något som kommer kittla din fantasi.

Delta i en konsert

Om du vill ha något lite mer musikalisk kan du hålla utkik efter konserter. Oavsett om du gillar klassisk musik eller rock ‘n’ roll finns det säkert en konsert som passar dig. Det finns idag också mängder av tillfällen för dig som vill dansa. Men ta med öronproppar om du är ovan!

Besök ett museum

Det här är ett utmärkt alternativ för dig som vill lära dig något nytt under helgen. Sverige är ett land med rik historia och det finns mängder av både statliga och privata museum som kan lära dig allt möjligt. Om du inte är en historienörd, kan exempelvis ett hobbymuseum vara mer intressant. Kolla vad som finns i din stad eller kommun idag!

Organisera en filmkväll med vänner eller familj

Detta är extra roligt om ni har ett tema! Man kan exempelvis ha maraton med dina favoritfilmer, kanske brinner du för Sagan om Ringen, Star Wars, eller till och med Star Trek-filmerna (ja, det är inte bara serier). Då kan ni ha snacks som passar temat och klä er på ett passande vis.

Ha en brädspelskväll

Detta är perfekt för regniga eller snöiga dagar. Ta fram dina favoritspel och spendera lite kvalitetstid med dina nära och kära. Många brädspel är gjorda för sällskap av 4 personer, så detta är trevligt när ni är lite färre. Så om du inte har så många du vill bjuda är brädspel ett perfekt nöje! Detta kan vara det perfekta nöjet för introverter, eftersom det är i mindre grupper och ni har ett tydligt mål.

Planera en picknick i parken eller naturen

Detta är ett utmärkt alternativ för grupper i de allra flesta alla åldrar. Tänk på att ta med en bra filt, vatten (speciellt om det är varmt) och gärna ett parasol så ni kan ha skugga. Glöm inte att packa med era favorit-snacks och dryck! Detta går även att kombinera med kompisarna, och alltså ha en knytkalas-picknick.

Det är dags att starta helgen, och vi har de bästa tipsen för dig! Det är allt som behövs. Så vad väntar du på? Gör upp planer för nästa helg redan nu!