Så blir julfesten en succé

En julfest med riktigt bra julmat är ett vinnande koncept. För att göra julbordet lite extra speciellt är det en bra idé att tvista till klassiker som julskinkan. Att servera julskinkan på ett nytt sätt med andra tillbehör kan bli festens höjdpunkt.

På en julfest spelar julbordet huvudrollen. Det blir dock inget riktigt julbord om det inte finns en god julskinka. Ett tips är att du testar att tillaga julskinkan på ett nytt sätt. Kolla in https://www.nybergsdeli.se/recept/julskinka-och-helgskinka-recept/ för att få inspiration.

Ta ut svängarna med julskinkan

Att göra en skinka med grönt täcke, en italiensk variant eller servera julskinkan med valnötter och fikon kan vara en briljant idé inför julfesten. De flesta äter julskinkan på traditionellt vis och att då få en ny smakupplevelse kring julskinkan är med stor sannolikhet uppskattad av gästerna. Det finns mängder med sätt att tillaga julskinka på, försök att tänka utanför boxen. Förutom skinka är sill ett givet inslag. Du kan slå på stort och göra din egen sill för att imponera på gästerna. Att bjuda på hemlagad mat är något som alltid mer eller mindre uppskattas. Du behöver egentligen inte ha jättemånga maträtter på julbordet bara maten är genomtänkt och god. Det finns mängder med god mat att servera.

Förberedd med sånghäfte och jullekar

För att julfesten ska bli lyckad är det en bra idé att börja med glögg och gott tilltugg som förrätt. Dekorera även hemmet med diverse julpynt och dekorationer. Det kommer bidra mycket till stämningen. Att planera in olika lekar som julklappsleken kommer förgylla tillvaron. Att göra ett sånghäfte med julsånger och snapsvisor är perfekt till själva middagen. Alla blir glada av sång och lekar. Det viktigaste av allt är att du planerar för allt. Det är den genomtänkta festen som oftast blir mest lyckad. Försök att förbereda det mesta innan gästerna kommer för att du också ska kunna njuta av festen.