20s fest

Unika festidéer som får din fest att sticka ut i mängden

Om du vill anordna en fest som kommer att bli ihågkommen långt efter att den är över måste du tänka utanför boxen. De flesta fester följer samma grundformel: mat, dryck, musik och spel. Även om detta kan vara grundstenar för en bra fest räcker de inte för att göra din fest verkligt unik.

Ett sätt att göra din fest mer unik är att fokusera på gästupplevelsen. Tänk på vad du kan göra för att få dina gäster att känna sig speciella och uppskattade.

Prova snigelbrev

Du kan till exempel skapa en skräddarsydd festinbjudan som skickas ut i förväg. Detta ger dina gäster en chans att bli upprymda över festen och börja planera sin outfit!

Temafester

Ett annat sätt att få festen att sticka ut är att ha ett tema. Ett tema kan ge ett roligt och spännande inslag till varje fest. Det ger dig också en chans att vara kreativ med dekorationer, mat och aktiviteter. Några populära festteman är t.ex:

  • En maskeradbal
  • En strandfest
  • “Viewing party”, exempelvis vid stora events som Eurovision, Melodifestivalen eller Oscars
  • Historiskt tema, exempelvis 20-talstema eller vikingafest

Men en risk man bör ta i beaktning är att om ribban är för hög finns det en risk att gäster tycker det är jobbigt. Och då är risken hög att de inte kommer. Samtidigt kan något väldigt seriöst få igång andra. Så fundera på dina gäster och hur du tror de kommer reagera.

Musik & ljud

Ett annat sätt att göra din fest mer unik är att fokusera på musiken. Det kan handla om allt från att anlita ett liveband eller en DJ till att skapa en egen spellista eller att ha en temalåt för festen. Tänk på att musiken bör matcha ditt tema. På en autentisk 20-talsfest förväntar man sig en riktig blåsorkester!

Mat och dryck

Dina val av mat och dryck kan också bidra till att göra din fest mer unik. Tänk på att servera en specialcocktail eller att göra dina egna snacks och desserter. Om du har en grillfest, varför inte prova något annorlunda som kebab eller grillad frukt?

Med lite kreativitet kan du lätt göra din fest mer unik. Kom ihåg att fokusera på gästupplevelsen och välj aktiviteter, mat och dryck som passar temat. Med dessa tips kommer du garanterat att ordna en fest som man kommer att prata om i många år framöver!